Invocarea – Fortele raului absolut – Kelley Armstrong


Invocarea este primul volum dintr-o trilogie numita Fortele Raului Absolut scrisa de celebra autoarea Kelley Armstrong ( Luna plina ).

In aceasta carte, intalnim o adolescenta de cincisprezece ani, Chloe Saunders, care vede stafii si poate ridica mortii din morminte. ( Cine si-ar dori o asemenea abilitate?).Eu, nu si dupa cum o sa vedeti, nici eroina noastra. Astfel, dupa o „criza” la scoala, aceasta este inchisa in sanatoriul Lyle, sanatoriu pentru adolescenti cu tulburari mentale. Acolo, Chloe este diagnosticata cu schizofrenie si este tratata cu medicamente puternice, care ii intrerup legatura cu „lumea de dincolo”. Aceasta isi face si niste prieteni : Liz ( care ajunge sa-i fie cea mai buna prietena, dar care la inceputul romanului este mutata in alta clinica), Rae ( cu care va deveni colega de camera ), Simon , dar intalneste si niste persoane antipatice cum ar fi : Tori ( Victoria ) sau Derek.

Chloe incearca sa se integreze si sa nu supere pe nimeni, in speranta ca va putea iesi curand asa cum s-a intamplat si cu Peter. Dupa ce vede de mai multe ori in pivnita, aceiasi stafie, cauta niste informatii pe internet si toate duc la acelasi lucru. Chloe Saunders era o necromanta care vedea stafii. Chiar daca la inceput aceasta nu poate sa se impace cu gandul, intr-un final isi accepta identitatea.

Astfel, ea realizeaza ca si ceilalti pacienti au puteri supranaturale ca si ea, puteri care sigur va vor incanta dar care va las sa le descoperiti chiar voi citind cartea.

Vazand ca nu are nici o sansa sa iasa din sanatoriu de buna voie, aceasta elaboreaza un plan cu Rae, Derek si Simon pentru a evada. Acestia reusesc sa fuga, dar au pe urmele lor toti angajatii sanatoriului Lyle, pe langa alte persoane la care nimeni nu s-ar fi asteptat. Finalul ne lasa intr-o mare tensiune si mister, iar singurul lucru pe care poti sa-l faci e sa-ti comanzi mai repede volumul al doilea- Revelatia si sa afli ce se intampla in continuare.

Titlul Românesc: Invocarea
Titlul original:
The Summoning
Autor: Kelley Armstrong

Editura Românească: Leda

Editura Originală: HarperTeen

Traducător: 
Cristina Jinga

~Alex

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s