Dancer in the Dark


De obicei, urasc musical-urile. DAR imi place Lars von Trier, si implicit, toate (sau ma rog, mare parte) din filmele lui, fie ele musical-uri sau nu.

Dancer in the Dark mi-a atras atentia prin simplul fapt ca personajul principal este interpretat de catre… (suspans)… nimeni alta decat… BJORK! Da, stiu, nici mie nu mi-a prea venit sa cred, dar puterea torrenturilor a calmat totul.

Filmul spune povestea Selmei Leskova, imigranta ceha si mama singura, ce  sufera de o boala ce ii  va prvoca in final obirea. De aceea, ea isi construieste o lume proprie, constituita din pasiune pentru muzica si dans, fiind continuu distrata de sunetele din jurul ei. Selma ascunde de restul secretul ca fiul ei, Gene, sufera de aceeasi boala ca si ea si ca aduna bani pentru a face posibila operatia ascestuia. Cand ii marturtiseste vecinului ei secretul, acesta profita de conditia ei si ii fura economiile, acuzand-o mai apoi de furt si crima, acuzatie ce constituie inceputul dramei sale. In final, ea renunta la propria viata in schimbul operatiei fiului ei.

Filmul asta m-a uimit prin drama cruda si ironia vietii pe care le evoca, cum oricine in viata nu doreste decat sa profite de pe urma oricui, in orice fel.  Un film de o tragedie monstruoasa, marca Lars von Trier, si, totodata, un musical de exceptie. Iar Bjork.. nu cred ca exista cineva mai otrivit pentru intreaga poveste.

Un cantec care m-a izbit din plin :

~Ramona

Reclame
Această intrare a fost publicată în Filme, Muzica.

3 comentarii la “Dancer in the Dark

  1. GoTiCfLoWeR spune:

    eu sunt din giurgiu si sunt marre fana a seriei casa noptii ….la noi in librarii nu apar carti de la litera decat la kaufland apar …dar inca nu a aparut vol 4 si chiar vreau sa il citesc ….cand va aparea cartea si pe la noi prin giurgiu?va rooog sa imi spuneti….

  2. GoTiCfLoWeR spune:

    mersi andreea….dar cred ca o sa astept….nu stiu pur si simplu vreau sa ii fac o surpriza lui tata sa vin cu cartea dsirect acasa….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s