Jocurile Foamei – Suzanne Collins


O carte exceptionala de aventura si un suspans cum rar mai intalnesti. Din moment ce o incepi ,nu o mai poti lasa din mana. Eu, oricum, cand mai fac o pauza intre citit, mereu astept sa se termine capitolul. Aici a fost diferit. Fiecare capitol se termina cu o propozitie sau o fraza care te uimeste si te lasa in suspans si de accea e foarte greu sa o lasi din mana.

Peste ruinele continentului America de sud traieste populatia Panemului, impartita in 12 districte, care sunt conduse de Capitoliu. Katniss Everdeen , o tanara din districtul 12, cel mai sarac dintre toate , este nevoita sa preia capul familiei si sa-si hraneasca mama si sora ei,Prim dupa moartea tatalui ei.

Ca pedeapsa pentru rebeliune, in fiecare an este organizat un concurs televizat intitulat Jocurile Foamei . Regulile concursului sunt simple. Din fiecare dintre cele douasprezece districte sunt trimisi doi participanti , un baiat si o fata , care sunt alesi prin tragere la sorti . Acestia trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani.Cei 24 de copii (tributuri) sunt inchisi intr-o arena imensa , in care nimic nu e ceea ce pare.  Competitorii se lupta pe viata si pe moare si un singur tribut castiga, acela care ramane in viata. Infiorator, nu? 🙂

Katniss ( poreclita Catnip de catre Gale ) , ajunge sa ia parte la aceasta aventura. Cum? Biletul surorii ei mai mici, Prim, este extras. Avand doar 12 ani, Katniss stie ca Prim nu are sa reuseasca pentru ca nu e pregatita pentru asa ceva, asa ca se ofera voluntara. Numele baiatul extras este Peeta Melark. Acesta a ajutat-o cu ceva timp in urma pe Katniss, care realizeaza ca ii va fi foarte greu sa-i ia viata.

Dupa multe pregatiri, acestia fac o prezentare in public remarcabila, lucru care le vor aduce multi sponsori. In arena, veti sta numai cu sufletul la gura, veti treceti prin tot felul de sentimente placute sau mai putin placute si veti ajunge sa indragiti mai multe personaje. Veti dori sa schimbati regulile Jocurilor, sa lasati mai mult de un tribut sa castige. Ei bine, unele dorinte devin realitate. O sa vedeti, va asigur ca nu o sa regretati daca cititi aceasta carte.

Jocurile Foamei este un  roman captivant, scris foarte bine , cu o actiune alerta si personaje foarte bine conturate. Va recomand din suflet aceasta carte! De abia astept sa citesc urmatorul volum, care am inteles ca este cel putin la fel de bun precum primul.

Nota : 10

Titlul Românesc: Jocurile Foamei

Titlul original: Hunger Games

Autor: Suzanne Collins

Editura Românească: Nemira

Editura originală: Scholastic USA

Traducător: Ana-Veronica Mircea ( o traducatoare exceptionala! )

~Alex

Reclame

4 comentarii la “Jocurile Foamei – Suzanne Collins

  1. vps spune:

    una dintre cele mai tari serii de carti

  2. Vero spune:

    Mulţumesc pentru apreciere 🙂
    Ana-Veronica Mircea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s