Disparitia statuii din parc


“Disparitia statuii din parc” este ultimul roman poliţist din seria “Remember Melania” care ne prezintă un nou caz unde Melania Lupu, o doamnă în vârstă aparent obişnuită vrea să-l ajute pe maiorul Minerva Tutovan în rezolvarea cazului dar şi totodată dornica de aventuri. Intriga constă în misterioasa dispariţie a unei statui dintr-un parc al Capitalei iar cadrul acţiunii este Bucureştiul spre sfârşitul perioadei ceauşiste. Melania se implică în acest caz ducâdu-se la poliţie cu o poveste şi cu o soluţionare a dosarului. Maiorul Cristescu care se ocupă mereu de cazurile legate de Melania şi considerat expert în comunicarea cu bătrânica, va beneficia acum doar de statutul de sfatuitor sau consilier al maiorului Minerva Tutovan, desemnată să se ocupe de rezolvarea cazului dispariţiei statuii.

Elementele genului policier, răsturnari de situaţie, filaje, urmarirea simultanp a mai multor ipoteze, indiciile pe alocuri derutante sau incomplete se imbină de minune cu elemente ale comicului şi dramaticului. Umorul tipic romanelor care o au ca eroina pe Melania Lupu – dialogurile Melaniei cu motanul ei negru, Mirciulică, atitudinea inocentă şi copilaroasă uneori a doamnei Lupu, dar şi altele – alături de specificul propriu spaţiului şi literaturii româneşti sunt doar o mică parte din întregul care asigură deliciul cărţii.

Recunosc cu stupoare ca e prima mea carte cu adevarat politista. Ironic, tinand cont ca e ultima din serie :).  Impresii? Pai.. exceptionale! Cartea asta are tot ce-i trebuie unui roman (politist): suspans, umor, personaje intresante.. Iar Melania Lupu.. „O nebuna incantatoare!”, ce sa mai, o carte GROZAVA. De fapt, pariez ca intreaga serie e grozava. Deci, alte cateva volume pe lista mea de „must read this summer” care oricum se mareste pe zi ce trece. O recomand tuturor, si aceasta carte, si intreaga serie „Remember Melania”.

~Ramona

Anunțuri
Această intrare a fost publicată în Carti, Nemira.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s