Noutati la Litera


NESTEMATA SCOBITĂ de Susannah Appelbaum, primul volum din seria Otrăvurile din Caux.

În vârstă de 11 ani, Ivy Manx locuieşte în ţinutul Caux, al cărui conducător este teribilul Rege Mătrăgună şi unde legea tărâmului este „otrăveşte sau fii otrăvit“. Fără un degustător de încredere acreditat de Breaslă care să-ţi stea mereu aproape, următoarea ta masă ar putea fi şi ultima.
Chiar mai rău, unchiul mult iubit al fetiţei – ultimul farmacopat vindecător din Caux – a dispărut fără urmă, lăsând-o pe Ivy cu trusa lui cu leacuri secrete, cu o cioară zgomotoasă pe nume Hâş şi cu un degustător nepriceput şi mârşav, cu înclinaţie pentru picoteală.
Nu mai e timp de pierdut! Ivy trebuie să-şi pună în aplicare teribilul plan! Împreună cu un tânăr degustător pe nume Rowan – aflat pe fugă după otrăvirea accidentală a douăzeci dintre gărzile regelui –, fata porneşte în căutarea unchiului ei. În aceste vremuri dominate de corupţie şi de uneltiri – în acest, până nu demult, minunat loc străvechi –, cei doi copii, deveniţi acum duşmanii întregului regat, au un sprijin de nădejde.
Dar ce vor oare urmăritorii lor? Să fie nestemata de-o inegalabilă frumuseţe ce pare – deşi asta este practic imposibil – a fi scobită? Sau o fi elixirul pe care ea însăşi l-a creat şi care are misterioase puteri vindecătoare? Sau oare poate fi vorba despre Ivy însăşi?
Spusă pe un ton uşor ironic şi de o prospeţime irezistibilă, primul volum al trilogiei
Otrăvurile din Caux, Nestemata Scobită este o uimitoare poveste despre ierburi şi magie, degustători şi otrăvuri.

ANGELOLOGIA de Danielle Trussoni

„În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii.”
(Geneza, 6, 4)

Evangeline era o copilă atunci când tatăl ei a încredinţat-o măicuţelor de la mănăstirea St Rose. La douăzeci şi trei de ani, descoperirea unei scrisori din 1943 îi revelează tinerei o istorie secretă de acum o mie de ani, un străvechi conflict între Societatea Angelologilor şi nephilimi, descendenţii rezultaţi din împreunarea îngerilor cu oamenii.
Generaţii întregi de angelologi şi-au pus viaţa în slujba anihilării nephilimilor, iar misiunea lor, căreia Evangeline i-a fost de mult menită, o poartă din bucolica ei mănăstire în centrul opulenţei newyorkeze.
Angelologia, un roman care musteşte de istorie şi de personaje captivante, împleteşte tradiţia biblică, mitul orfic şi viziunea miltoniană a paradisului pierdut într-o poveste fascinantă, despre oameni obişnuiţi prinşi într-o luptă care va decide soarta omenirii.

O poveste de un fantastic sumbru. Intrigile pline de suspans şi scenele de luptă apocaliptice îi conferă o vigoare şi o vitalitate emoţionante. – Publishers Weekly

Roman deopotrivă senzual şi intelectual, Angelologia este un thriller teribil de inteligent, mai degrabă în stilul lui Umberto Eco decât al lui Dan Brown, însă fără sentimentalismul confuz al elogiilor New Age sau al tratatelor catolice. (…) Pusă în scenă cu vivacitate, Angelologia este plină de imagini aproape cinematografice, are o eroină energică şi adaptabilă şi un personaj negativ de o cruzime elegantă. The New York Times.

VIOLONCELISTUL DIN SARAJEVO de Steven Galloway

O poveste palpitantă într-un Sarajevo asediat.

Patru oameni încearcă să supravieţuiască într-un oraş devastat de război. Patru destine se împletesc într-un univers haotic. De la fereastra sa, un violoncelist vede cum douăzeci şi doi dintre prietenii şi vecinii lui sunt ucişi de un obuz. Într-un act de sfidare, omul îşi făgăduieşte să cânte douăzeci şi două de zile, în memoria lor, acolo unde a avut loc atacul. Altundeva, tânărul Kenan îşi riscă viaţa în căutare de apă pentru familia lui. Dragan vinde pâine în schimbul unui adăpost. O tânără femeie lunetist, poreclită Săgeata, împuşcă soldaţi şi îl apără pe muzician cu propria ei viaţă. În tot acest timp, violoncelistul cântă.
Un roman cu o forţă şi o intensitate incredibile, o mărturie a dăinuirii într-un timp al terorii şi al suferinţei, Violoncelistul din Sarajevo explorează căile prin care războiul poate schimba propria noastră definiţie a umanităţii şi dezvăluie felul în care banalul ritual cotidian al vieţii poate fi o formă de rezistenţă.

“Cu o imagistică de neuitat şi cu o simplitate sfâşietoare, această carte vorbeşte convingător despre triumful spiritului în faţa unei disperări copleşitoare şi despre puterea artei de a împrăştia întunericul.” – The Washington Post

“Deşi ancorată în realitatea asediului oraşului Sarajevo, din anii 1990, drama violoncelistului transcende spaţiul şi timpul. Este o poveste universală şi o mărturie despre supravieţuire.” – Khaled Hosseini, autorul romanelorVânătorii de zmeie şi Splendida cetate a celor o mie de sori.

CEVA DE ÎMPRUMUT de Emily Griffin

Rachel White, o tânără avocată din Manhattan, îşi sărbătoreşte cea de-a treizecea aniversare la petrecerea-surpriză organizată de prietena ei cea mai bună, Darcy. După ceva mai multe pahare, sărbătorita ajunge în braţele lui Dex, prietenul ei din facultate şi logodnicul lui Darcy. Deşi hotărâtă să uite această aventură de o noapte şi să meargă mai departe, Rachel constată cu stupoare că sentimentele ei faţă de Dex sunt mai puternice decât şi-ar fi putut închipui. Pe măsură ce data nunţii celor doi se apropie, ea înţelege că trebuie să facă o alegere dificilă. Căci graniţa dintre bine şi rău poate fi extrem de neclară, finalurile nu sunt întotdeauna fericite şi uneori trebuie să rişti totul pentru a putea obţine adevărata fericire.
Romanul scriitoarei Emily Giffin te va amuza, te va face să plângi şi să pui mâna pe telefon, să-ţi suni cea mai bună prietenă.

„Nu trebuie să fii îndrăgostită de iubitul celei mai bune prietene pentru a preţui acest roman… Ai în faţa ta o carte pe care n-ai să mai vrei să o laşi din mână şi de a cărei eroină te vei ataşa negreşit. Mi-a plăcut la nebunie.“ – Lauren Weisberger (Diavolul se îmbracă de la Prada).

AURUL SPARTANILOR de Clive Cussler şi Grant Blackwood

O comoară pierdută de secole… un milionar urmându-şi destinul… Sam şi Remi Fargo sunt pe cale să descopere misterul amândurora.
În anul 1800, traversând cu armata Alpii Pennini, Napoleon descoperă întâmplător o comoară pierdută în războaiele greco-persane. Neputând să o transporte, îi marchează locul pe o hartă cifrată pe etichetele a douăsprezece sticle de vin rar. Odată cu moartea lui Napoleon, comoara dispare iarăşi. Până în zilele noastre, când soţii Sam şi Remi Fargo, vânători de comori, găsesc în mlaştinile din Maryland un submarin german din al Doilea Război Mondial. Înăuntru – surpriză! – o sticlă din colecţia lui Napoleon. Fascinaţi, cei doi se decid să le caute şi pe celelalte. Dar nu sunt singurii pe urmele comorii. Hadeon Bondaruk, un milionar jumătate rus, jumătate persan, vrea tezaurul, cu orice preţ.
Un thriller care te ţine cu sufletul la gură, o nouă serie de aventuri, de la maestrul suspansului,
Clive Cussler!

~Alex

Anunțuri
Această intrare a fost publicată în Carti, Litera.

Un comentariu la “Noutati la Litera

  1. Despre 2012 spune:

    […] Un blog post grozav: https://thesearchforsomethingmore.wordpress.com/2010/06/03/noutati-la-litera/ Tags: echipament pentru supravietuire, echipament supravietuire, pregatire 2012, supravietuire […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s