IUBIRE MONSTRUOASĂ de Carol Topolski – Thriller Leda


IUBIRE MONSTRUOASĂ de Carol Topolski

Update : Cartea va fi disponibila la inceputul lunii iunie.Are 288 de pagini, format 13×20 cm, softcover (necartonata), pret de librarie 39,90 lei. De pe site o poti lua cu reducerea de 20%.

Deschideţi orice ziar, în orice zi, şi o să vedeţi că lumea în care trăim e populată de ,,monştri”. Priviţi-le fotografiile, şi de multe ori o să vă miraţi şi o să vă gândiţi că feţele lor arată întocmai ca feţele vecinilor şi cunoscuţilor voştri.
La fel păreau, pentru vecinii şi cunoscuţii lor, Sherilyn şi Brendan Gutteridge, o pereche aparent perfectă. Deschideţi această carte şi pătrundeţi dincolo de aparenţe.
După câteva pagini, veţi afla deja că Samantha, fetiţa de patru ani a cuplului, este moartă; trei pagini mai departe, că părinţii ei au încuiat-o într-o cuşcă şi au lăsat-o să moară. Suspansul acestui roman uluitor nu stă, prin urmare, într-o acţiune ce se desfăşoară treptat, crescând până la deznodământul neaşteptat. Iubire monstruoasă este construit dintr-o înşiruire de mărturii, cele mai multe monologuri, ale celor doi, precum şi ale unor persoane afectate de această crimă odioasă, care în ultimă instanţă încearcă să o înţeleagă şi să nu se simtă complice.
Abuzată în copilărie de tată şi ignorată de o mamă cu crize periodice de demenţă, Sherilyn recunoaşte în colegul ei Brendan un suflet-pereche. Este o atracţie viscerală, care se transformă repede într-o interdependenţă telepatică, caracteristică mai degrabă pentru nişte gemeni decât pentru nişte iubiţi. Vieţile celor doi se împletesc într-un mod pervers şi narcisistic. Iar apariţia neaşteptată şi nedorită a Samanthei reprezintă un atac asupra lumii închise ermetic a celor doi, care justifică, în logica strâmbă a cuplului Gutteridge, limita extremă, grotescă a răspunsului lor. Anihilarea copilului devine în ultimă instanţă un act de autoapărare.
Deşi aflată doar la prima ei carte, Carol Topolski (psihoterapeut care înainte a fost, printre altele, directoare a unui centru-adăpost de ajutorare a femeilor maltratate şi ofiţer supraveghetor pentru prizonieri eliberaţi condiţionat) are o scriitură fluidă, caracterizată printr-un realism emoţional care ne obligă să ne concentrăm nu pe CE s-a întâmplat, ci pe DE CE ─, iar inteligenţa şi sensibilitatea ei justifică pe deplin nominalizarea la prestigiosul Orange Prize pe anul 2007.

Sursa : www.ledabooks.ro

~Alex

Reclame
Această intrare a fost publicată în Carti.

6 comentarii la “IUBIRE MONSTRUOASĂ de Carol Topolski – Thriller Leda

 1. Nick spune:

  suna foarte foarte bine! cred ca autoarea s-a inspirat si din povestile pacientelor ei. iar coperta e foarte frumoasa. are ceva ce te atrage.

 2. rushh33 spune:

  coperta e absolut adorabila. si descrierea la fel.

 3. puka spune:

  hello..peste cateva zile v-a fi ziua mamei mele(tin sa spun ca face 35 de ani)..i-am luat aceasta carte pe langa altele…credeti ca ii v-a placea?!

  ms anticipat de raspuns(cartea mi s-a parut foartea intereseanta la cei 14 ani ai mei)

 4. adriana spune:

  eu am citit cartea si e intradevar monstruoasa in prima parte a acesteia dar la un moment dat relizezi de ce au facut acel lucru monstruos.e captivanta v-o recomand

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s