Expoziţie de maşini de epocă la Palatul Şuţu


Am vazut azi un titlu care mi-a atras atentia si pentru ca sunt pasionata de vechi, am vrut sa va impartasesc si voua ce am aflat: o parada de masini de epoca!

16 masini si o motocicleta de epoca au fost expuse, duminica dimineata, in curtea Palatului Sutu din Capitala, fiind admirate atat de bucurestenii nostalgici, cat si de catre copii. In jurul orei 11,00, cele 16 masini si motocicleta DKW 350-1 (din 1938) au pornit, intr-o parada, pe traseul Piata Universitatii – Piata Unirii – Piata Alba Iulia – Pantelimon, aceasta incheindu-se la un popas rustic situat la aproximativ 20 de kilometri de Capitala, anunta Agerpres.

Cea mai veche masina participanta a fost un Ford T Speedster (din 1912), verde, care a atras cele mai multe priviri, dar si intrebari din partea vizitatorilor.

  • Adrian Dumitru, cel care ingrijeste automobilul, fara a-i fi insa proprietar, a precizat ca acesta a fost adus din Statele Unite si ca apartine unui german, iubitor de masini de epoca. Autovehiculul este inmatriculat in Bucuresti, iar Adrian Dumitru spune ca este folosit la diverse ocazii, mai ales la sfarsit de saptamana: „Este o senzatie foarte placuta sa mergi prin Bucuresti. Toata lumea se uita, te saluta, te respecta. E o masina pe care, poate, nu au mai vazut-o niciodata”, explica el, adaugand ca Ford T Speedster a fost proiectata ca masina de curse si poate ajunge la 80 de kilometri pe ora.
  • Mihai Mezincescu a venit la expozitie cu un Fiat 500 A Topolino (din 1938) tocmai de la Ploiesti si spune ca mai are acasa si doua Triumph Spitfire Mk II. Isi aminteste ca familia lui a avut un Topolino, masina care poate atinge 50 – 60 km/h, dar si un Mercedes Cabriolet C, care a fost rechizitionat inainte de razboi: „Pe vremea aceea se putea circula. Acum, degeaba ai o masina, chiar si foarte moderna, pentru ca in Bucuresti nu se mai poate circula. In Ploiesti se mai poate”.
  • „E o senzatie deosebita. Masinile acestea sunt mai frumoase, au suflet. Cele noi sunt ca niste frigidere. Le cumperi, le folosesti si apoi la arunci”, spune, la randul sau, proprietarul unei Skoda 1100 OHV Cabriolet aduse la parada.
  • „Ceea ce ne bucura este faptul ca bucurestenii au venit in numar mare la acest eveniment si ne bucura cel mai mult prezenta copiilor. Este un muzeu in aer liber, un muzeu pe roti. (…) Participarea e din ce in ce mai buna, atat ca numar de masini, cat si in ceea ce priveste calitatea lor”, a declarat Bogdan Coconoiu, organizator al evenimentului.

In curtea Palatului Sutu au fost expuse, duminica, si mai multe zeci de masini in miniatura, apartinand membrilor Miniauto, un forum din care fac parte peste 500 de colectionari de machete auto.

Aceasta a fost a sasea editie a expozitiei si paradei Antebellum, care permite participarea modelelor de vehicule ce si-au inceput fabricatia inainte de sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Unii dintre şoferi au ţinut morţiş să se întoarca în timp şi s-au deghizat ca pe vremuri.

Sute de curioşi s-au adunat în jurul simpaticelor bijuterii pe patru roţi.

Sper ca va plac!

~Andreea

Această intrare a fost publicată în Diverse.

2 comentarii la “Expoziţie de maşini de epocă la Palatul Şuţu

  1. rushh33 spune:

    Motocicleta aia e BESTIALA. 😡

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s