Seria Artur si minimosii – Luc Besson


Artur, un puşti de 10 ani, pare un băieţel ca oricare altul. Nimeni nu ar putea bănui ce primejdii îl aşteaptă. În vreme ce îşi petrece liniştit vacanţa de vară la ţară, descoperă în biblioteca bunicului o carte magică. Ea îl călăuzeşte în lumea minimoşilor, un ţinut pe care Artur îl cunoştea din nenumăratele poveşti pe care i le-a spus bunicul cândva. Odată ajuns în acest ţinut fantastic, pericolele îl pândesc la tot pasul, iar Artur are parte de cele mai neaşteptate isprăvi. În aventurile sale e însoţit de personaje fantastice: matasalai, milimuli, prinţese, prinţi, monştri care îi vor deveni prieteni sau duşmani. „Lasă deoparte luneta şi priveşte pământul de jur împrejur. (…) Scara tremură uşor, de parcă cineva tocmai ar urca pe ea. Artur îşi ţine răsuflarea. Un omuleţ se iveşte în capul scării şi atinge lentila enormă. E un minimoş. Artur e speriat. Nici în cele mai nebuneşti vise n-ar fi crezut că-i cu putinţă aşa ceva. Minimoşul îşi duce mâinile la ochi, încercând să zărească ceva. Are urechi ascuţite, doi ochi ca nişte bile foarte negre, pistrui aproape pe tot obrazul.

Nr. Pagini: 224
Aparitie: 27.10.2006

Traducator: Irina Alina Pricop

Pret:34.99 RON

Cartea o puteti comanda de aici

Artur, Selena şi Moţ îşi continuă călătoria prin cele şapte ţinuturi. Trebuie să-l găsească pe bunicul Archi, dar M. Blestematul va face tot ce-i stă în putinţă pentru a-i împiedica pe cei trei să-şi atingă scopul. Îl va găsi oare la timp Artur pe bunicul lui? Va reuşi să câştige inima prinţesei Selena? Vor reuşi cei trei prieteni să treacă peste toate pericolele şi să salveze satul minimoşilor de duşmani? Pentru a afla răspunsurile, însoţiţi-i pe Artur, Selena şi Moţ într-o aventură fantastică în inima oraşului interzis Necropolis!”Strigătul înfiorător, în duet, răsună până în strâfundurile celor şapte ţinuturi şi chiar mai departe, până la Necropolis. Selena întoarce capul, de parcă ar putea vedea strigătul care a trecut deformat, sărind din perete în perete. Artur ajunge la capătul firului de păianjen şi lunecă în spatele Selenei. Ascultă şi el, îngrozit, strigătul neomenesc, care se prelungeşte la infinit. Nici nu-şi închipuie că ar putea veni de la părinţii lui.- Bun venit în Necropolis! spune prinţesa surâzând discret.”

Nr. Pagini: 192
Aparitie: 27.10.2006

O puteti comanda de aici

„Ajutor!” Acesta este mesajul scrijelit pe un bob de orez pe care un păianjen îl lasă la picioarele lui Artur. Alarmat, puştiul înţelege că minimoşii sunt în pericol şi că nu mai e nici o clipă de pierdut: trebuie să intervină! Avându-l drept complice pe căţeluşul Alfi, Artur reuşeşte să-şi păcălească părinţii şi să se întoarcă în toiul nopţii la casa bunicilor, chiar înainte ca raza lunii să se reflecte în luneta lui Archi, deschizând astfel poarta către lumea minimoşilor. Din păcate, un nor apărut din senin ameninţă să acopere luna… Va reuşi Artur să ajungă la prietenii lui, minimoşii? Şi, dacă da, oare nu va fi prea târziu? Înmărmurit, băieţelul se uită la bobul alb şi e gata să-l ia la întrebări pe mesager, dar păianjenul s-a şi făcut nevăzut, astfel că totul pare şi mai misterios. Alfi dă din coadă, încântat că a luat parte la operaţiune. „Dar ce-o fi trebuind să fac cu un bob de orez?” se întreabă puştiul, înainte de a zări măruntele semne zgâriate pe bob. Se repede în biroul bunicului şi ia lupa de care s-a folosit pentru a construi camionul furnicilor. Atunci bobul de orez îi apare deodată enorm, ca o piatră albă pe care-i scris un singur cuvânt: „Ajutor!”

Nr. Pagini: 192
Aparitie: 14.11.2006

O puteti comanda de aici


Armand îşi caută fiul, pe Artur, în pădure. În loc să-l găsească, dă nas în nas cu monstrul Maltazar şi trage o sperietură de moarte. Armand nici nu bănuieşte ce primejdie îi ameninţă fiul, nu ştie că băiatul s-a micşorat şi luptă alături de minimoşi împotriva lui Maltazar, un adversar mult mai puternic şi, în primul rând,foarte mare. Băiatul trebuie să crească în înălţime pentru a-l învinge. Însoţit de prietenii săi minimoşi, explorează propria casă în căutarea unei poţiuni f ermecate. Ajutorul vine de la un aliat inedit: regina albinelor. Dar Maltazar nu se lasă uşor învins, ba este în multe momente pe punctul de a câştiga, iar miza lui este mare: să cucerească toată lumea. În cele din urmă triumfă prietenia, dreptatea şi solidaritatea, însă numai după multe confruntări şi aventuri captivante.

Nr. Pagini: 224
Aparitie: 9.2.2010

O puteti comanda de aici

Eu am citit si mi-am cumparat primle trei volume din serie, al patrulea aparand anul acesta. Este o serie frumoasa si relaxanta, care merita citita. S-au facut si doua filme dupa primele 3 volume in regia lui Luc Besson, despre care voi vorbi intr-o alta postare.

~Alex

Reclame
Această intrare a fost publicată în Carti.

13 comentarii la “Seria Artur si minimosii – Luc Besson

 1. mikaella15 spune:

  Sunt cumva povesti pentru copii?
  Ce draguti sunt mimimosii.Au obrajori numai buni de ciupit!

 2. Da e o poveste mai pentru copii, dar te cucereste foarte repede . Eu am citit numai primle 3 volume ( care mi le-am cumparat) , iar al patrulea a aparut in martie la rao , anul acesta( inca nu l-am achizitionat ). Dar poti sa vezi filmele, care sunt dragute.

 3. Raluks spune:

  imi plac copertilee :X sunt asa dragalasi mai ales ala din volumul al treilea

 4. muscyy spune:

  stie cineva cand apare Arthur 4?

 5. muscyy spune:

  Nu Arthur 3 The war of The Two Worlds!! Arthur 4 intreb !!

 6. Dragan Malina spune:

  este cea mai super carte pe care am citito eu:x

 7. Dragan Malina spune:

  imi place enorm de mult acesa cart pe nume artur
  vo recomand latt copii si o sa vedeti a parca voi sunteti acel personaj
  vo reomand la totii:x:

 8. alinus26 spune:

  e o carte misto

 9. mztei spune:

  e un rezumat foarte tare sper ca-i complet

 10. alina spune:

  știți cumva când apare arthur 5

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s