The O.C. – unul dintre cele mai frumoase seriale


The O.C. a fost un serial american de televiziune difuzat de televiziunea Fox în Statele Unite ale Americii (din 5 august 2003 până în 22 februarie 2007) şi de Pro TV în România (sub titlul „Rebel în California”), având în total patru sezoane. Serialul descrie povestea unui grup de tineri şi familiile acestora, care trăiesc în Orange County, California. The O.C. a fost difuzat în peste 50 de ţări din lumea întreagă şi a fost unul dintre cele mai populare seriale în 2003. Episodul final din The O.C. a fost difuzat de Fox pe 22 februarie 2007.Seria completă este disponibilă pe DVD în Statele Unite ale Americii, Belgia, Olanda, Brazilia, Germania, Austria, Canada, Regatul Unit, Danemarca, Finlanda, Suedia, Australia, Noua Zeelandă, Italia, Portugalia, Norvegia şi Taiwan.

The O.C. s-a remarcat şi prin coloana sonoră, lansând formaţii mai puţin cunoscute, cum ar fi formaţia de rock alternativ Phantom Planet care interpretează melodia din deschiderea serialului, „California”. Producătorii serialului au realizat şase compilaţii audio din coloana sonoră a filmului. Acţiunea din film are în centru pe Ryan Atwood, un tânăr provenit dintr-o familie dezbinată care este adoptat de Sandy şi Kirsten Cohen. Ryan şi fratele său vitreg Seth interacţionează cu lumea bună din Orange County, California, împreună cu prietenele lor, Marissa Cooper, Summer Roberts şi Taylor Townsend.

Josh Schwartz împreună cu producătorii săi, McG şi Stephanie Savage au creat povestea lui Ryan Atwood, un tânăr care nimereşte să trăiască între oamenii bogaţi din Orange County. Schwartz îşi aminteşte că ei sperau atunci ca personajele să fie „mai puţin comice şi mult mai sensibile, diferite faţă de ceea ce vezi în general”. Într-un interviu, Josh declara: „Cred că văzând primele reclame la serial, oamenii au avut impresia că acesta va fi un fel de melodramă. Ceea ce am realizat este de fapt puţin mai diferit, ceva mai ironic şi cu mai multă conştiinţă de sine şi poate de aceea a avut mult mai mult succes”.

Adam Brody, care iniţial a participat la casting pentru rolul Ryan Atwood, nu s-a obosit prea mult să citească scriptul, adăugând tot felul de improvizaţii, lucru care l-a determinat pe Schwartz să nu vrea să mai aibă de-a face cu el. Însă în castingurile următoare Brody s-a reîntors, solicitând să fie audiat pentru rolul lui Seth Cohen. Melinda Clarke, care joacă rolul lui Julie Cooper-Nichol, citise de fapt despre personajul care reprezenta „mama perfectă” – Kirsten Cohen. În episodul pilot nu era suficient material pentru personajul interpretat de ea în serial, aşa că a fost interesată iniţial de Kirsten, care va fi interpretată mai târziu în serial de actriţa Kelly Rowan.

Filmări

Datorită unor reguli impuse de sindicate în legătură cu filmările din afara studiourilor din comitatul Los Angeles, The O.C. a fost filmat de fapt în câteva oraşe de pe plaja din sudul Californiei, la 65 de kilometri de locul unde se află în realitate Newport Beach. Majoritatea scenelor de interior, case, birouri, inclusiv casa familiei Cohen, au fost filmate la Studiourile Raleigh în Manhattan Beach, în timp ce majoritatea scenelor de exterior au fost filmate în vecinătatea plajelor Redondo Beach şi Hermosa Beach. Piscina familiei Cohen are de fapt o adâncime de doar 1,2 metri, aşa că actorii au fost nevoiţi sa filmeze scenele stând în genunchi. Clădirea Newport Group care apare în The O.C. este aceeaşi clădire cu cea folosită pentru sediul central al Poliţiei Miami-Dade din CSI: Miami. Campusul şcolar al UCLA (în mod special sala Schoenberg Hall) a fost folosit în locul campusului UC Berkley într-un episod în care Ryan vizitează colegiul, iar USC a fost folosit în locul Universităţii Brown atunci când Summer şi Seth se duc acolo.

Personaje principale

 • Sandy Cohen (interpretat de Peter Gallagher, sezoanele 1-4)
 • Kirsten Cohen (interpretat de Kelly Rowan, sezoanele 1-4)
 • Ryan Atwood (interpretat de Benjamin McKenzie, sezoanele 1-4)
 • Marissa Cooper (interpretat de Mischa Barton, sezoanele 1-3)
 • Seth Cohen (interpretat de Adam Brody, sezoanele 1-4)
 • Luke Ward (interpretat de Chris Carmack, sezonul 1)
 • Julie Cooper-Nichol (interpretat de Melinda Clarke, sezoanele 1-4)
 • Summer Roberts (interpretat de Rachel Bilson, sezoanele 1-4)
 • Taylor Townsend (interpretat de Autumn Reeser, sezoanele 3-4)
 • Caleb Nichol (interpretat de Alan Dale, sezonul 2)
 • Kaitlin Cooper (interpetat de Willa Holland, sezonul 4)
 • Jimmy Cooper (interpretat de Tate Donovan, sezoanele 1-2)

Sezonul I are 27 de episoade.

Sezonul II are 24 de episoade.

Sezonul III are 25 de episoade.

Sezonul IV are 16 episoade.

Lista episoadelor:

Sezonul I

1. Premiere

2. The Model Home

3. The Gamble

4. The Debut

5. The Outsider

6. The Girlfriend

7. The Escape

8. The Rescue

9. The Hights

10. The Perfect Couple

11. The Homecoming

12. The Secret

13. The Best Chrismukkah Ever

14.  The Countdown

15. The Third Wheel

16. The Links

17. The Rivals

18. The Truth

19. The Heartbreak

20. The Telenovela

21. The Goodbye Girl

22. The L.A.

23. The Nana

24. The Proposal

25. The Shower

26. The Strip

27. The Ties That Bind

––––––––––

Sezonul II

1. The Distance

2. The Way We Were

3. The New Kids On The Block

4. The New Era

5. The SnO.C.

6. The Christmukkah That Almost Wasn’t

7. The Family Ties

8. The Power Of Love

9. The Ex-Factor

10. The Accomplice

11. The Second Chance

12. The Lonely Hearts Club

13. The Test

14. The Rainy Day Women

15. The Mallpisode

16. The Blaze Of Glory

17. The Brothers Grim

18. The Risky Business

19. The Rager

20. The O.C. Confidential

21. The Return Of The Nana

22. The Showdown

23. The O.Sea

24. The Dearly Beloved

––––––––––

Sezonul III

1. The Aftermath

2. The Shape Of Things To Come

3. The End Of Innocence

4. The Last Waltz

5. The Perfect Storm

6. The Swells

7. The Anger Management

8. The Game Plan

9. The Disconnect

10. The Christmukkah Bar-Mitzvahkkah

11. The Safe Harbor

12. The Sister Act

13. The Pot Stirrer

14. The Cliffhanger

15. The Heavy Lifting

16. The Road Warrior

17. The Journey

18. The Undertow

19. The Secrets And Lies

20. The Day After Tomorrow

21. The Dawn Patrol

22. The College Try

23. The Party Favor

24. The Man Of The Year

25. The Graduates

–––––––––

Sezonul IV

1. The Avengers

2. The Gringos

3. The Cold Turkey

4. The Metamorphosis

5. The Sleeping Beauty

6. The Summer Bummer

7. The Christmukk-huh?

8. The Earth Girls Are Easy

9. The My Two Dads

10. The French Connection

11. The Dream Lover

12. The Groundhog Day

13. The Case Of The Franks

14. The Shake Up

15. The Night Moves

16. The End’s Not Near, It’s Here

Vreau sa va zic ca The O.C. este unul dintre serialele adolescentei mele si ca prezinta una dintre cele mai frumoase povesti pe care am vizionat-o pana acum. Vi-l recomand din tot sufletul pentru ca sigur va veti indragosti de el si veti iubi personajele si actorii care le-au dat viata.

~Andreea

Acest serial este si unul dintre preferatele mele. De fapt ocupa locul 2, primul loc fiind ocupat de One tree Hill. Am descoperit acest serial destul de tarziu ( la sfarsitul toamnei anului trecut ) si am terminat cele patru sezoane la inceputul lui aprilie, anul curent. Vreau sa spun ca The O.C – Rebel in California este un serial de suflet, in care sigur fiecare dintre voi se poate regasi, care ne arata etapele frumoase ale adolescentei: iubirea, prietenia dar si deciziile care le luam si care ne pot schimba viata pentru totdeauna. Daca esti la varsta adolescentei, trebuie neaparat sa vezi acest serial si vei vedea ca te va cuceri din primele episoade. Din pacate, acest serial a fost anulat, odata cu sezonul 4. Au fost zvonuri ca s-ar face si un sezon 5, insa doar zvonuri au ramas. In concluzie, acest serial difuzat de Fox, ( primul meu serial in afara televiziunii CW ) nu trebuie ratat pentru ca este prea frumos pentru a fi descris in cuvinte.

~Alex

Anunțuri

3 comentarii la “The O.C. – unul dintre cele mai frumoase seriale

 1. mikaella15 spune:

  Ce mi-a placut serialul asta!!!De fapt cand a fost lansat nu cred ca era cineva caruia sa nu-i fi placut.Pacat ca serialele bune se termina asa reppede…4 sezoane…putin.Sper sa nu faca asa si Vampire Diaries,e prea tare.

 2. Andrei spune:

  serialu acesta e unu dintre cele mai tari , pt mine e no.1 , imi aduc aminte in 2003 cand ma uitam la el in fiecare duminica , vazand asa primele 2 sezoane , dupa aceea , nu mai aparand la tv , cand ma gandesc cati ani au trecut si eu uitandu-ma la acest serial ” dinou dinou si dinou” mi se face pielea gainii..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s