ADĂPOSTUL de Kathi Appelt – In curand la editura Gama


Dupa cum va spuneam in postare anterioara , Editura Gama va publica în următoarele săptămâni cea de-a doua carte din colecţia lor de romane premiate, ADĂPOSTUL de  Kathi Appelt (ilustrată de David Small), câştigătoarea premiului Newbery Honor în 2009.

Până atunci însă, vă puteţi delecta cu primele patru capitole din carte. Sper sa va placa!

Nimic nu-i mai trist pe lume decât o pisică ce a fost iubită o vreme, iar mai apoi părăsită la marginea drumului.
La nord de Golful Mexic, în vestul râului Sabine, cel care desparte Texasul de Louisiana, la 300 de mile de Houston, o pisică tărcată, având în burtică pui nenăscuţi încă, este părăsită în pădure şi lăsată să se descurce singură. Ea îşi caută un locuşor sigur unde să se adăpostească, în schimb dă peste Ranger. Ranger este un copoi, un câine de vânătoare care a fost împuşcat accidental cu mulţi ani în urmă şi tot de atunci a fost pus în lanţ, lângă casa dărăpănată a unui bărbat cunoscut sub numele de Gar Face. Ranger o avertizează pe pisică de faptul că acel loc este periculos pentru ea şi că Gar Face ar putea să o ucidă dacă o va prinde, dar ea refuză să plece. Cei doi se ghemuiesc sub casa dărăpănată, în Adăpost, acolo unde pisica tărcată naşte doi pisoi pe care-i numeşte Puck şi Sabine. Cu toţii sunt în siguranţă… atâta vreme cât stau în Adăpost.
Fără să ştie de ei, Gar Face urmăreşte în mlaştinile din apropiere un aligator imens şi speră să-l prindă şi să-l ucidă, căpătând astfel respectul bărbaţilor pe care el îi dispreţuieşte.
Totuşi, pisoii sunt fiinţe foarte curioase. Şi unul dintre pisoi, într-un moment de curiozitate, declanşează o serie de evenimente uimitoare, remarcabile şi îngrozitoare în acelaşi timp.
În tot acest timp, în adâncul pădurii, Bătrâna Mocasin – şarpele cu sânge magic –, prizonieră de o mie de ani într-un vas de lut, îşi aminteşte cum a fost prinsă şi plănuieşte cum să scape din închisoarea ei strâmtă. În cele din urmă, toate poveştile personajelor se suprapun într-un mod imprevizibil, neaşteptat şi interesant.
În romanul ei de debut, Adăpostul, Kathi Appelt răsuceşte firul unei poveşti pe cât de cumplite pe atât de intens de înduioşătoare despre iubire şi ură, despre gingăşia fericirii şi importanţa împlinirii unor promisiuni.

O poveste magică şi misterioasă; poetică, şi totuşi încărcată de suspans.
Louis Sachar, câştigător al Newbery Medal cu titlul „Holes
Acest roman este încântător ca o pasăre colibri, magic precum norii.
Cynthia Kadohata, câştigătoare a Newbery Medal cu titlul „Kira-Kira
Rareori am întâlnit o carte care să mă facă să-mi pierd răsuflarea, care să-mi reamintească de ce am dorit să devin scriitor – pentru a face din viaţă ceva minunat, ceva care să dureze.
Adăpostul este o carte ce tratează teme vechi – despre iubire, pierdere, despre trădare şi mântuire –, ţesute împreună într-un limbaj atemporal şi fermecător. Un clasic.

Alison McGhee, autoarea bestsellerului New York Times, „Someday

Premii:
2009 – Newbery Honor
2009 – Ala Notabile Children’s
2008 – finalist premiul National Book

Suna interesant, nu? Eu, sincer, de abia astept sa apara.

~Alex

Anunțuri
Această intrare a fost publicată în Carti.

Un comentariu la “ADĂPOSTUL de Kathi Appelt – In curand la editura Gama

  1. vps spune:

    O carte buna!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s