In curand – la Rao si Corint Junior


HOŢUL VRĂJITOR de Sarah Prineas, primul volum din seria Hoţul Vrăjitor

Să nu furi niciodată de la un vrăjitor!
Conn ar fi trebuit să moară pe loc în ziua în care i-a furat unui vrăjitor locus magicalicus, piatra pentru concentrarea magiei şi formularea de vrăji. Dar, dintr-un motiv necunoscut, asta nu s-a întâmplat.
Vrăjitorul Newery e de acord să-l ia pe Conn drept ucenic, cu condiţia ca băiatul să-şi găsească şi el o piatră locus în decurs de o lună.
Dar, ocupat cu lecţiile de magie şi cu ajutorul oferit lui Newery ca să afle cine fură magia oraşului Wellmet, Conn are destul de puţin timp să caute piatra.

N-am putut s-o mai las din mână! Ce material minunat şi palpitant! – Diana Wynne Jones

Daca va intereseaza mai multe informatii gasiti aici la Shauki.

Emily the Strange: ZILELE PIERDUTE, traducere de Steluţa Voica, format 14 x 19,5, hardcover cu supracopertă, 256 pagini.

Emily nu e o fată ca oricare alta. Poartă în fiecare zi aceeaşi rochie neagră. E moartă după matematică şi ştiinţă. Cele mai bune prietene ale ei sunt patru pisici negre şi se dă în vânt după muzica rock şi punk.
Iar acum Emily suferă de amnezie: nu mai ştie nimic din ce s-a întâmplat în zilele pierdute din memoria ei. Habar nu are cine este, de ce se află în oraşul Blackrock şi ce legătură are cu fondatoarea lui, Emma LeStrande. Noroc cu acest caiet negru în care-şi notează tot ce i se întâmplă, desenează pisici vagaboande şi hărţi, lipeşte fotografii şi face liste care au întotdeauna 13 puncte.
Derutată de faptul că ştie cum să calculeze viteza finală şi să repare un espressor, dar n-are idee cum o cheamă, câţi ani are şi cum se numeşte un pui de pisică, Emily adună indicii despre identitatea ei şi se trezeşte în toiul unui conflict în care e mai implicată decât crede.

Romanul este scris in stil de jurnal .

13 lucruri pe care le vei găsi în primul roman Emily the Strange:
1. Mister
2. Un golem frumos
3. Praştii îmbunătăţite
4. Patru pisici negre
5. Amnezie
6. poker-calamitate
7. Ponei furioşi
8. Un inspector dubios care urmăreşte chiulangii
9. Liste cu 13 puncte
10. Un generator de furtuni de nisip
11. Dubluri-fantomă
12. O misiune secretă
13. Urechelniţe

Aflam de la Shauki ca acest personaj, Emily, a fost creat de către Rob Reger şi de către compania sa, Cosmic Debris Etc. Inc. Emily a apărut pentru prima dată pe un sticker distribuit la concerte, magazine de muzică şi de skateboarduri pentru a promova Cosmic Debris, linia de îmbrăcăminte creată de către artistul şi skateboarderul Rob Reger, conducătorul de maşini de curse, Matt Reed, şi Nathan Carrico, care a desenat-o pe Emily în 1991 pentru Skateboardurile Santa Cruz din Santa Cruz, California.
Franciza Emily the Strange are un considerabil catalog de produse care include haine, articole de papetărie, stickere şi accesorii de haine. Pe toate produsele apare imaginea specifică a lui Emily şi de cele mai multe ori unele dintre cele mai faimoase replici ale ei: „Get Lost”, „Be All You Can’t Be” şi „Wish You Weren’t Here”. S-au mai realizat alianţe de branduri şi parteneriate cu Jones Soda, Gibson Guitars şi Manic Panic (nuanţator colorat pentru păr, ojă şi extensii de păr colorate).
Emily the Strange a ajuns şi sub formă de cărţi, fiind publicată de mai multe edituri: Chronicle Books, Dark Horse Comics şi, cea mai recentă, HarperCollins.
Singura formă de roman este cea publicată de către binecunoscuta editură, HarperCollins. Până în prezent s-au publicat două titluri (din cele patru plănuite), Emily the Strange: ZILELE PIERDUTE şi Emily the Strange: STRANGER AND STRANGER, care s-au bucurat de un imens succes.
Un film bazat pe acest personaj este în producţie la Universal Pictures.

FASCINAŢIE de Melissa Marr, primul volum din seria Fascinaţie

Regula nr. 3: Nu te holba la zâne invizibile. Aislinn a văzut dintotdeauna zâne. Fiinţe puternice şi periculoase, ele nu se arată lumii muritoare. Aislinn se teme de cruzimea lor – în special dacă ele află de Văzul ei – şi îşi doreşte să fie la fel de oarbă în prezenţa lor, aşa cum sunt ceilalţi adolescenţi.
Regula numărul 2: Nu vorbi cu zânele invizibile.
Acum zânele o urmăresc. Una dintre ele, Keenan, care este şi terifiantă şi fermecătoare în acelaşi timp, încearcă să vorbească cu ea, să îi pună întrebări lui Aislinn la care fata se teme să răspundă.
Regula numărul 1: Să nu atragi niciodată atenţia lor.
Dar este prea târziu. Keenan este Regele Verii, şi şi-a căutat regina vreme de nouă secole. Fără ea, însăşi vara va pieri. Acesta are credinţa că Aislinn va deveni Regina Verii cu orice preţ – neţinând cont de planurile sau de dorinţele ei.
Dintr-odată, niciuna dintre regulile care au ţinut-o ferită de zâne nu mai funcţionează, şi totul este scos la vedere: libertatea ei; prietenul ei cel mai bun, Seth; viaţa ei; totul.
Legăturile cu zâne, iubirea mortală şi ciocnirea regulilor antice cu aşteptările moderne se învârt împreună în povestea senzaţională cu zâne în secolul XXI a Melissei Marr.

Avatar: DECI AŞA SE SFÂRŞEŞTE TOTUL deTui T. Sutherland, primul volum din seria Avatar

„SFÂRŞITUL LUMII, ÎNCEPUTUL AVATARURILOR”
Unde e toată lumea? Străzile sunt pustii şi întunecate. Majoritatea stâlpilor de iluminat sunt stricaţi, becurile lipsind sau fiind sparte. Toate clădirile sunt tăcute şi cufundate în întuneric. Vântul şuieră prin ferestrele sparte. Toată lumea dispăruse. Oraşul e pustiu. Miza e mare. Prins în iureşul unei bătălii pe pământ, în vremea când toţi oamenii dispăruseră, un grup de adolescenţi află că sunt avatarurile unor zei nemuritori. Acum sunt obligaţi să lupte – şi numai unul poate supravieţui.


Să fii zeu grec nu mai e ce-a fost odată. Da, într-adevăr, cei 12 zei din Olimp trăiesc şi în secolul nostru, dar în sărăcie şi niţeluş cam îngrămădiţi într-o casă din Londra, locuinţă de care nu sunt prea mulţumiţi. S-au mutat în acestă casă “nouă” încă din 1665, când ciuma doborâse preţurile de pe piaţa imobiliară. Facem cunoştinţă cu Appolo care e cuplat cu Afrodita, potrivit principiului că mai bine face sex cu Afrodita decât deloc, şi cum nici una dintre celelalte zeiţe nu voia să se culce cu el… Afrodita lucrează la linia erotică, iar Hefi (Hefaistos), zeul fierarilor şi soţul Afroditei, e atât de slut pe cât e ea de frumoasă. Tratat cu dispreţ de restul familiei, totuşi el e cel care face toate renovările şi reparaţiile din casă. Ares, zeul războiului: fratele vitreg al lui Appolo, cu care împarte camera, şi, spre ciuda sa, e amantul favorit al Afroditei. Dionisos e managerul unui bar, în vreme ce Ceres e… grădinar. Artemis încearcă din răsputeri să menţină pacea în sânul “familiei”, dar cum zeii îşi pierd puterile, se ivesc tot felul de necazuri… amuzante, dar numai pentru cititori! Căci Parliament Hill e atât de departe de Olimpul mult iubit!

Doar Emily the Strange: ZILELE PIERDUTE este de la editura Corint Junior, celelalte fiind de la editura Rao.

~Alex

Anunțuri
Această intrare a fost publicată în Carti.

4 comentarii la “In curand – la Rao si Corint Junior

  1. rushh33 spune:

    Chiar exista carte despre Emily the strange?? :/ wtf? 😐

  2. vps spune:

    am citit Hotul Vrajitor si e chiar buna cartea…volumul 2 sper sa apara in curand…e rosu si pe coperta este Ducesa

  3. Ionela Vasilovici spune:

    Am citit : Avatar -deci asa se sfarseste totul – si Avatar – amenintarea umbrelor – Vi le recomand din tot sufletul … e amestecul perfect intre : aventura , antchitate , romantism , sange … si extrem de multe altele .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s