Percy Jackson si Olimpienii- Hotul Fulgerului


Cand am vazut prima oara aceasta carte mi-am zis : „Ce bine ca se mai scot carti cu actiunea bazata pe mitologia greaca” si mi-am comandat-o imediat ce a aparut, desi nu cunoasteam editura (ceea ce cred ca a restrans numarul de cititori).

Un lucru care m-a deranjat si cred ca ar deranja pe oricine a fost numarul mare de greseli de ortografie sau cuvintele netraduse (ex. Kindly Ones nu este tradus ci apare asa). Eu dau vina pe editura asta nestiuta de nimeni care a preluat traducerea cartii, pentru ca daca era de la o editura mai cunoscuta nu se permiteau astfel de greseli si coperta (care e soft-cover) ar fi fost mai bine daca era hard-cover. In afara de aceste greseli, mi-a placut foarte mult actiunea si limbajul adolescentin care a dat o nota de frumusete.

Percy Jackson este un baiat de 12 ani care se duce la o scoala privata pentru copiii cu probleme din New York. Nu si-a cunoscut niciodata tatal si intotdeauna a simtit ca nu isi gaseste locul. Dar, cand descopera ca mai exista o lume, cea a zeilor, totul se schimba. Mama lui il duce la o scoala pentru semi-zei, Half-Blood Hill si Percy intelege ca a fost inzestrat cu puteri supranaturale fiind un semi-zeu. Dar, in lumea zeilor s-a intamplat ceva, a fost furat fulgerul lui Zeus si toti dau vina pe el. Insa, Percy trebuie sa demonstreze ca e nevinovat gasind fulgerul. Profetia se indeplineste: va merge catre vest si se va intalni cu zeul care a fost rasturnat, va gasi ceea ce a fost furat si-l va inapoia, va fi tradat de cel care il numeste prieten, va esua sa salveze ceea ce conteaza cel mai mult, intr-un final.

Va recomand s-o cititi pentru ca este o carte cu o actiune complexa si cu o doza de umor benefica pentru oricine!

Sinopsis:

Percy Jackson, un baiat de doisprezece ani, este pe cale sa fie exmatriculat din scoala… din nou. Indiferent cât s-ar stradui, nu poate sa stea departe de probleme. Dar te poti astepta ca el sa stea cuminte si sa priveasca, în timp ce o batausa îl macelareste pe prietenul sau cel mai bun, care pe deasupra mai e si sfrijit? Sau sa nu se apere când profesoara lui de pre-algebra se transforma într-un monstru si încearca sa-l omoare? Bineînteles, nimeni nu-l crede pe Percy de incidentul cu monstrul; nici el nu prea crede. Asta pâna ce Minotaurul îl urmareste în tabara de vara. Dintr-o data, creaturi mitice par sa iasa direct din paginile manualului de Mitologie Greaca a lui Percy. Baiatul începe sa-si dea seama ca zeii din muntele Olimp traiesc chiar în secolul XXI. si, mai rau, a reusit sa îi supere pe unii din ei: sageata-fulger a lui Zeus a fost furata, iar Percy este primul suspect.

Pagini: 315

Preţ: 31,50  lei

 

A aparut si un film dupa carte pe care vi-l recomand.

Aveti aici trailerul :

 

~Andreea

Anunțuri

3 comentarii la “Percy Jackson si Olimpienii- Hotul Fulgerului

  1. rushh33 spune:

    Hey, cine e actorul? :)) Seamana putin cu Zac, zi-mi ca nu-i el..

  2. vps spune:

    nu stiam ca a aparut film!!!…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s